divendres, 7 de gener del 2011

La Talaia

Entre el torons que hi ha a ponent del Pla de les Arenes prop de Sant Hilari hi ha La Talaia.
Per les restes que es poden veure, encara en relatiu bon estat si les comparem amb d'altres tot i que la teulada no tardarà a caure, deuria ser de principis del segle XIX i també de les darreres que es varen abandonar ja que hi ha detalls constructius prou moderns que ho deixen entendre com podrien ser el tipus de rajoles a la cuina i que hi havia hagut un generador elèctric en un edifici auxiliar per donar llum a la casa.




Porta d'entrada.

L'interior ja està bastant malmès.


El que queda de la llar de foc amb el forn de pa al seu interior.

Les escales al pis superior ja han cedit.


Caseta on hi havia la burra que donava corrent elèctric encara amb el pal que aguantava els fils.

3 comentaris:

Bonastruc ha dit...

Felicitats Lluís per aquest blog!

Anònim ha dit...

LLuis Balasch:

una companya m'ha ensenyat la teva pàgina, felicitats. Ara bé, jo sóc l'actual estadant de La Telleda, casa que indiques amb unes fotos que no corresponen, i l'altre nom que indiques, Les Gatelledes, crec que tampoc ho és. Les Gatelledes estan situades, crec, a sobre del Restaurant Els cortals, en una vall tancada, aband d¡arribar al pla de dalt de tot, i la Telleda está a la carreters d'Osormort, GI.541, qm. 3, davant per davant de la Cau o La Calm. quna vulguis hi passses i te l'ensenyaré. És una masia molt més gran, i no ha deixat mai de tenir gent.

ben teu
jma uyà

ho dic perquè caldria que revisesis a fons aquest aaprtat.

Lluís Balasch ha dit...

Gracies per l'aclariment que no se com em vaig poder equivocar ja que aquesta sortida per fotografiar la casa la varem fer amb gps i el track passa sobre la casa La Talaia que es la que m'he equivocat.

Gracies i ho corregeixo ara mateix.