divendres, 8 d’octubre del 2010

Paderneres (Sant Joan de Fàbregues)Paderneres es una antiga casa documentada ja el 1379 que pertanyia a la parròquia de Sant Joan de Fàbregues. En aquest document del 1379 es documenten dues cases, Paderneres d’Amunt i Paderneres d’Avall. El seu nom podria venir de padern (paternal) o també com diu Joan Coromines en el seu llibre Onomasticon Cataloniae de paderna que significa religió antiga.
En avançat estat d’enrunament, s’aprecien clarament algunes ampliacions. La part més antiga presenta les finestres de pedra ben treballades mentre que la part més nova les te d’obra amb les llindes de fusta.
La teulada ja ha cedit en alguns llocs al igual que el terra d’alguna estança. Prop de la casa hi ha la cabana en la que també s’aprecia una ampliació i que també s’ensorra.

Façana amb els cingles de Casadevall i el Far al fons.

La humitat ha fet ensorrar-se el terra sobre les corts.


Detall d'una finestra que deixen veure que es una casa antiga i no massa miserable.

Part de darrera.

La cabana, on ha caigut la darrera ampliació.

Situació de la casa aigües avall del Salt de Sallent entrant a la Vall de Fornils.

2 comentaris:

Joan Usart ha dit...

Felicitats per el bloc, avui l'he descobert i d'ara en endevant en seré un visitant

lola mati ha dit...

Hola Lluís, sóc seguidora teva. Et vaig demanar un dia si tenies fotos de la Grevolosa i les vas publicar. Et volia demanar si en tenies de la Rierica. Em sembla que aquesta casa només es veu quan baixa el nivell del pantà. No ho sé segur. La Júlia Ramon ho demana des del facebook. M'imagino que deu ser filla d'allà o hi deu tenir alguna relació personal. Si en tens, les podries publicar o enviar-nos-les? T'envio aquest enllaç on he trobat una petita informació:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:HFYoNsgdFUcJ:guilleries.madteam.net/posts/2007-12/la-rierica-susqueda/+la+rierica&cd=1&hl=ca&ct=clnk&gl=es
Gràcies per tot,

Dolors