divendres, 17 de juliol del 2009

Can Parcet (Sau)

A la dreta del camí de La Riba a Rupit en l’anomenat Pla de la Devesa trobem Can Parcet que consta de dues edificacions adossades i amb una torre rectangular a ponent. La part mes gran es de planta baixa, pis i golfes i la porta, en un costat de la façana, és rectangular amb pedres ben treballades. Les finestres tenen totes l’ampit de pedre menys una que es de maons. Quan a la part adossada posteriorment i que conté la torre es de factura més senzilla amb una porta d’arc escarcer en bastant mal estat i es de planta baixa i pis.
Com a curiositat i ha una finestra datada el 1786 que segurament es de la darrera reforma que s’hi va fer.
No s’ementa en els fogatges del 1479 ni en els de 1553 i tampoc a les referències de l’Arxiu Episcopal però l’aspecte de la casa es prou antic com per fer suposar un canvi en el nom del propietari rao per la qual no surt en tots aquests documents. Actualment està habitada.

La casa amb Vilanova al fons amb el pantà de Sau al Mig.


Detall d'una finestra.

Part afegida on destaca la torra.

Cabana.


5 comentaris:

rdelgadov ha dit...

hola,me gusta mucho tu blog,lo suelo mirar de vez en cuando,tengo un sitio que se llama pujalt de sau,segun un mapa tuyo esta casi al borde del pantano,te gustara mucho esta entre el parador y casseras

Lluís Balasch ha dit...

Gracies pel comentari i pel suggeriment. Can Pujalt ja la tinc fotografiada de fa temps quan el pantà estava buit i la posaré pròximament aprofitant el teu comentari.
Salutacions.

mfg ha dit...

bones¡¡estas masia tienen dueño?se podrian habitar?gracias¡

mfg ha dit...

bones¡Estas masias tienen dueño?se pueden repoblar?gracias¡

Lluís Balasch ha dit...

Hola mfg.

Naturalment totes aquestes masies tenen propietari i de les que no estan en ruïnes n'hi ha bastants d'habitades. Moltes son irrecuperables a no ser que si treballi contundentment i d'altres senzillament estan tancades. Per saber si n'hi alguna per llogar s'hauria de demanar informació del propietari a l'ajuntament corresponent i posar-s'hi en contacte.
Salutacions. Lluís Balasch.