divendres, 8 de febrer del 2008

La Fàbrega (Rupit)

A tocar de Sant Joan de Fàbregues. Era una pagesia petita que va quedar deshabitada entre el any 1964 i 1966. Està completament abandonada i es deteriora molt ràpidament. Te dues fonts a la vora i un petit cobert al costat. La llinda de la casa indica l'any 1775. (fotografies fetes l' 11/05/2007).







3 comentaris:

angelillo ha dit...

Hola lluis.
Mira primer et felicito per el treball que has fet fotografiant totes aquestes masies.
Nosaltres som tres noi/es que estem buscant una masia vella o abandonada per restaurarla i viure. Ja ho hem fet a granada pero ara volem estar mes aprop de la familia (barcelona). Et volia preguntar si podem contactar amb tu d'alguna manera per si tens informació sobre aquestes masies, en lo referent a propietaris. Nosaltres anirem en pocs dies a les guilleries a mirar algunes masies que has fotografiat.
Si pots ajudarnos t'ho agraïriem molt.
Per contactar: angel mochilaenloalto@hotmail.com
661380955

weah ha dit...

Hola Lluís,
Et felicito pel teu bloc. Em sembla molt interessant. Normalment jo passo per aquests llocs en bicicleta, i al passar pel costat d' algunes masies abandonades, em començo a imaginar com era la vida en aquests indrets quan estaven habitats.
Si consegueixo fotografies de masies de les zones de Santa Bàrbara, Sant Gregori i Puig d' Afrou (Anglès-la Cellera-Osor) te les faré arribar.
Per cert,em pots recomanar algun llibre que parli de la vida a les Guilleries en temps passats? s. XVI,XVII,XVIII i XIX?

Lluís Balasch ha dit...

Weah, perdona que no respongui fins avui però no havia vist el comentari. Moltes gracies. Quant a llibres que parlin de les Guilleries en tinc alguns però la majoria son de generalitats de totes maneres em va agradar molt "Un viatge per les Guilleries i el Montseny" de Josep Tarrés i Emili Ramis. Tambe pots mirar "El rastre humà a les Guilleries" de Xavier Clos Jordana o també pots trobar informació a internet mirant el catàleg de les revistes on line "Ausa" o "Quaderns de la Selva" on hi molta informació sobre les Guilleries.
Si llegeixes el missatge dir-te que m'agradaria que m'enviessis fotografies d'aquell sector ja que es el que em queda mes allunyat de casa i no m'és tant fàcil arribar-m'hi.
Gracies. Lluís.