divendres, 8 de febrer del 2008

La Querosa (Querós)Es troba al costat del camí de Querós a Bancells. Sembla que hi va haver un intent de arreglar-la doncs encara hi ha una grua de grans dimensions al davant (que he tret amb el Photoshop perquè quedés millor). Encara que també podria ser que li haguessin portat per abandonar-la allà mateix, ja que també hi ha una gran màquina excavadora rovellant-se davant la casa. La situació de la qual, enfonyada al mig del bosc , lluny de qualsevol lloc i amb uns camins pèssims, mes aviat fan pensar en la segona opció. Sigui una cosa o l' altra el que es cert es que ja ha entrat en la fase de ruïna avançada, amb la teulada mig ensorrada. (Fotos preses el 18/05/2007).
Aquesta casa era una masoveria del mas Serrallonga en temps del bandoler, raó per la que va ser cremada com a represàlia pels seus perseguidors. No es va poder refer fins després de la mort d'en Serrallonga l'any 1634 al obtenir el permís la seva vídua ja que eren de la seva propietat.

Per sorpresa meva, la darrera vegada que hi vaig passar a l'estiu del 2011, l'estaven restaurant i ja s'havia refet la teulada. En aquells moments semblava que no s'hi feia res però ja hi ha molt de fet.Imatge de principis dels setanta.


Forn de pa dintre la llar de foc.


Imatge de Salvador Bosch dels anys setanta treta del llibre "Sant Hilari Sacalm" d'Antoni Pladevall i A. Serradesanferm

3 comentaris:

Anònim ha dit...

totes les fotografies del llibre d'Angel Serradesnferm i Antoni Pladevall que comentes i la de la masia de la Querosa son de Salvador Bosch Cornellà, fotògraf de Sant Hilari Sacalm

lola mati ha dit...

Lluís, en aquest enllaç hi trobaràs una persona que va viure a la Querosa:

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/112616

Fam de Pedal / Calldetenes ha dit...

Hola, aquest dissabte vàrem fer ruta amb la bicicleta i vàrem passar:
La teulada es nova i la grua ja no hi és, mira aquest link i veuràs una foto actual del 2010,
Gràcies i segueix amb el blog que és espectacular!!!!

http://fita10km.blogspot.com/2010/11/sau-vallclara-bancells-queros-sau.html

att.albert