divendres, 6 de juliol del 2007

INTRODUCCIÓ AL BLOC

Fa molts anys que camino per les Guilleries i he pogut comprovar quasi en directe al deteriorament i inclús la desaparició física de les nombroses masies abandonades durant les dècades dels cinquanta-seixanta. De les anteriors ja pràcticament només en queda el record, que també desapareix amb els darrers habitants d'aquestes contrades que en conservaven la memòria.
Caminar per les Guilleries i descobrir en mig de la solitud i salvatgia d’alguns dels seus racons la munió de masies escampades en llocs inversemblants es per a mi una cosa inigualable. No se descriure els sentiments que em desperta això, quan et trobes sol en aquells paratges no fa massa temps habitats, en que inevitablement penses en com deurien ser aquella gent que varen aconseguir subsistir en aquesta terra durant segles i que finalment els va expulsar.
Ja fa anys, durant aquestes passejades vaig començar a fer un recull fotogràfic d’aquestes masies, moltes de les quals estaven ben conservades i algunes encara amb algun moble a l’interior. Malauradament aquest arxiu de fotografies en blanc i negre, tot i no ser molt extens, l’he perdut , raó per la qual i malgrat el preciós temps transcorregut per fer aquesta tasca de salvar la imatge d’un passat, m’he tornat a posar a la feina i aprofitant les facilitats que et donen les càmeres digitals quan puc surto a la recerca de les cases perdudes per guardar per al record el que queda d’elles així com també de les que encara estan en bon estat.
Aniré publicant en el blog les cases que vagi retratant i si puc alguna informació a més de les fotografies. Així mateix agrairia que si quelcom del que hi poso no es correcte m’ho fessiu saber al igual que si teniu informació addicional sobre alguna casa..

1 comentari:

toni ha dit...

soc en Toni un enamorat de les guilleries el treball teu el trobu molt be.