divendres, 9 de març del 2012

Les Casasses


En el terme de Sant Sadurní, sota el Monestir de Sant Llorenç hi ha el que queda de Les Casasses, ja que tot hi estar en bones condicions fins fa pocs anys, va tenir la desgràcia de cremar-se i ja només en queda l’estructura externa de les parets ja sense teulada i l’interior ensorrat. Conserva una bonica porta dovellada, feta però amb pedra de Folgueroles que ja mostra els efectes del pas dels anys com tot el construït utilitzant aquest material. Només sortir ja es te una bonica vista del Montseny.
El 1553 n’era el cap de família l’Antoni Casasses però la casa es molt anterior, segurament com la veïna Espluga de la que se’n tenen referències ja al 1133.

Vista pel cantó de migdia sembla en bon estat.





De l'interior no queda res.
Part del darrera on es pot veure el Montseny al fons.
Sant Llorenç sobresurt al final dels arbres.


2 comentaris:

Ferran ha dit...

Co***ns! Una altra casa espectacular, amb centenars d'anys i histories que es perden.... que podriem fer per recuperar o si mes no intentar que no es seguexi perdent tant de patrimoni històric-arquitectònic i social? A mi m'agradaria fer alguna cosa, però com no em toqui la loteria....

Lluís Balasch ha dit...

Efectivament. Era una casa molt bonica i a molt bon lloc. Jo l'havia conegut en bon estat però va tenir la desgracia de que s'hi va calar foc quan no hi havia ningú i es va ensorrar.