divendres, 24 de febrer del 2012

La Fàbrega (Tavertet)

La petita casa de la Fàbrega la trobem a la riba esquerra de la Riera de Balà poc abans de desplomar-se pel salt del Molí Bernat. No te res remarcable i es de reduïdes dimensions. Encara es conserva en relatiu bon estat i a la porta hi te gravat 1773 que segurament es l’any de construcció ja que les dimensions de la casa fan suposar que no es tracta pas de cap remodelació sinó que es de les moltes que es varen edificar al segle XVIII.

En aquesta fotografia es poden endevinar les reduïdes dimensions de la casa.
A la casa, en relatiu bon estat, hi va arribar l'electricitat.


Els fogons.

L'aigüera.La llar de foc amb el forn a l'interior.

Escales al pis de dalt.

Una de les finestres superiors.

10 comentaris:

Ferran ha dit...

Curios, a les anteriors fotos d'aquesta casa que tens al blog, que son de 2009, encara no hi havia arrivat l'electricitat. Es a dir que tot i semblar abandonada algu s'ha preocupat de fer-hi arrivar la llum...

Ferran ha dit...

Curiós, a l'anterior entrada sobre aquesta casa que vas penjar aquí al bloc, no hi havia arribat el corrent elèctric. Tot hi semblar abandonada sembla que algú se'n preocupa.... menys mal!

Lluís Balasch ha dit...

Hola Ferran.

Em sembla que la casa que recordes que no hi havia arribat el corrent era La Fàbrega a Sant Joan de Fàbregues. Potser el nom es igual o jo no poso el correcte ja que segons el lloc on mires es diferent. Lamentablement aquesta de la que parles continua enrunant-se sense que ningú hi faci res.

Salutacions.

Ferran ha dit...

Hola LLuis. Es tracta de la mateixa casa, l'anterior entrada al blog es amb data 19 de març de 2009 i si et fixes no hi apareix ni el pal ni el tub gris a la façana per on passen els fils electrics.....De fet a les dues fixes de la casa hi ha una foto del dintell de la porta principal on es pot veure que a l'antiga no hi ha electrificació i a la nova si... Ja veus, en fixo en petits detalls, i es que aquesta casa m'agrada molt! Ferran

Lluís Balasch ha dit...

Perdona Ferran. Tens tota la raó, aquesta casa ja l'havia publicat i no l'havia posat a la carpeta corresponent. He de reconèixer però que es culpa meva el que hagis pensat que el corrent elèctric hi ha arribat darrerament sinó que jo al veure que aquell tub feia tan mal efecte el vaig esborrar amb el Photoshop la primera vegada que ho vaig publicar i aquesta darrera no (tal com ha de ser). Malauradament aquesta casa continua degradant-se però ni ha d'altres que s'estan recuperant, la Querosa, Pibernat, Sallent...

Salutacions i torno a demanar perdó.

Ferran ha dit...

Ostres LLuis, doncs ja veus que vas fer una bona feina al Photoshop! doncs jo no m'en vaig adonar...

Lluís Balasch ha dit...

M'he tornat a mirar la fotografia retocada i la veritat es que no vaig fer una feina massa bona (ara ho faria millor) però això demostre que no ens podem fiar massa de tot el que es publica.

Gracies per tot i salutacions.

Ferran ha dit...

Certament jo també me la vaig tornar a mirar i ara si vaig veure "l'operacio". Realment hem d'anar amb 100 ulls amb el que veiem per la xarxa... Pero et segueixo felicitant per la tasca que fas amb aquest bloc!
Ferran

Anònim ha dit...

Seria genial viure-hi.....

Unknown ha dit...

Aqui hi va neixer el meu pare, eren masovers