dissabte, 14 de gener del 2012

Can Regadiu (Susqueda)

Aquestes serien les restes de Can Regadiu, casa situada al terme de Susqueda després de Puig de Rajols anant cap a Susqueda i prop d’on hi ha el trencant de pujar a La Muntada.
Per error havia publicat fa un temps l’entrada d’aquesta casa amb unes restes de parets properes que em varen fer suposar que ja no quedava res més de la casa però gracies a la informació d’una persona que segueix el blog que em va fer saber de l’existència de la casa, he pogut rectificar i posar les fotografies de les evidents restes que en queden, les quals permeten observar que la cabana va ser habilitada i utilitzada com a vivenda fins a l’any 2003, no se per a quins menesters, tal com mostra la data d’un periòdic que hi ha al seu interior. La casa, com es pot veure a les fotografies, està pràcticament en runes i sense teulada no li queda massa temps d’estar dreta.

Aquesta porta al pis de dalt donava accés a una galeria.

Aquesta era la galeria

La porta de l'esquerra donava a la cuina i l'altre a les corts.

El forn quedava dintre la llar de foc ara sense la campana.

L'aigüera.

Quan entraves els fogons et quedaven de cara.

Ela esvorancs al sostre permeten veure el que queda del pis superior.

Al cantó de ponent el pis superior era a nivell del terra.

La cabana .

D'aquestes ja no se'n troben.

2 comentaris:

Merçe Simon ha dit...

Lluis, aquesta si que es la casa del Regadiu que et vaig comentar. Moltes Gracies.

Lluís Balasch ha dit...

Gracies Mercé. Sense la teva col·laboració no l'hauria pas trobat. De fet el dia que hi vaig tornar ja havia desistit de trobar-la tot i fer el recorregut a peu i a poc a poc. Només la certesa de que hi era em va impedir marxar sense aconseguir-ho.