divendres, 6 de febrer del 2009

Can Batllic

Ja en el límit de les Guilleries i el Montseny i trobem Can Batllic, del terme de Viladrau. En una situació privilegiada, la panoràmica es esplèndida vers les Guilleries, Collsacabra i el Pirineu.
Actualment no està habitada però el propietari la conserva en bon estat i hi ha fet molts treballs de manteniment. De la casa ja hi ha notícies al segle XVII , en una finestra hi ha la data 1727 i a la porta el 1790. A la part de migdia hi ha l’entrada amb un arc encarcer i restes d’esgrafiats a la paret, així com un rellotge de sol. La part del darrere correspon a la masoveria i te una entrada mes senzilla. Davant la casa hi ha una bassa i poc abans d’arribar-hi, al costat esquerra del camí hi ha una mina d’aigua.






El forn de pa per fora es circular. Al costat el pou.


Porta de la masoveria.


Mina d'aigua al costat del camí.





2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Lluís!

Escric de part de la meva mare, li ha agradat molt veure aquest reportatge de Can Batllic, la casa on va néixer el seu avi patern, besavi, rebesavi...

M'ha dit que té notícies escrites sobre la casa que daten del 1600 i pico. Com a curiositat, des de llavors els propietaris sempre s'han dit Masnou de cognom.

Gràcies pel reportatge!

Romà Domènech Masana ha dit...

Hola!

Sóc en Romà Domènech Masana, de petit ara fa uns 12 anys hi anàvem molt amb la meva familia mentre estiuejavem a Viladrau. Quins bons records! Mai havia sabut que eren aquelles escales que baixaven sota terra. Ara se que és una mina d'aigua!


Gràcies per la feina!