dimarts, 7 d’agost del 2007

El Bracs (Querós)

Les restes de El Bracs es troben just per sobre el nivell del pantà de Susqueda poc avanç del meandre que fa el Ter en arrivar al Pont de Querós. Era una casa important i amb un bon quintà que es pot veure quan les aigües baixen de nivell. Es dona la casualitat que no fa pas massa temps, un home que varem trobar a Montdois ens va parlar que havia conegut al propietari de la casa i que recorda encara com la va refer de nou poc avanç de construir-se el pantà, portant tot el material amb mules ja que no hi havia carretera. La casa, de totes maneres, está ja completament enrunada . Tampoc es pot fer una vista general de l'edifici ja que la vegetació ho impedeix. El que si que es pot contemplar es part de la vista que es veu desde la casa amb les aigües cobrint el que havien estat el camps de la masia

4 comentaris:

JOAN ha dit...

La casa del meus avis!!

Unknown ha dit...

Gràcies aquest Blog he pogut estar al Bracs. Que suposadament els meus avantpassats eren d allà. Tinc una foto de quan la casa estava be. I la veritat no la reconec. Gràcies i fas una feina molt ben feta.

gil ha dit...

La meva àvia va néixer al Bracs el 1937 i era filla dels masovers!!! Tinc una foto preciosa de la casa d'aquella època!

Lluís Balasch ha dit...

Hola. Fa anys que no hi dedico temps al blog tot i que encare tinc cases per posar-hi. Recordo però que un dia que estava per Montdois vaig parlar amb una persona de Sant Hilari que va conèixer els darrers habitants del Bracs i que recordava com encara van refer la casa pocs anys abans de que s'inundes la vall i que portaven tot el material amb mules.
De tant en tant encara baixo fins a Querós i l'església, un dels darrers
testimonis encara dempeus que queda a la vall ja ha avançat molt en el seu declivi inexorable tot i algun intent un mica maldestre de consolidació.