divendres, 6 de juliol del 2007

La Donada (Rupit)

La casa de La Donada es troba situada aigües avall de la riera de Rupit després del Salt de Sallent. Es un mas de la Parròquia de Sant Joan de Fàbregas documentat des de l’any 968La construcció, vista de lluny sembla en bon estat, però quan t'hi acostes t'adones que no és pas així. El conjunt està format per dues edificacions de costat. La de sobre es la Donada pròpiament dita i la de sota es l’anomenada Donada Nova que pels elements constructius sembla ser del segle XIX. Te un bonic cobert al costat però el que la fa única es l'entorn, a sota de les cingleres de Casadevall, Rupit i amb l'Agullola al davant. Aquestes fotografies estan fetes el dia 11 de Maig del 2007.
Encara que aquesta vegada m'hi he arribat en moto per sant Joan de Fàbregues i el collet de Malafranda el camí que utilitzem per arribar-hi es baixant del salt de Sallent per el grau de la Donada, tal com es diu la casa.

Podeu donar una mirada al mapa per veure la situació a partir de llocs prou coneguts.

Si voleu una explicació exaustiva de la història de la Donada podeu mirar en aquesta adreça http://www.raco.cat/index.php/Ausa/search/results?query=donada&searchField=

i descarregar l’arxiu pdf per llegir-el complet.





Aquesta imatge pertany a Jordi Fonolleda, fotògraf de Sant Cugat del Vallés a qui podeu coneixer al blog " http://lesmevescameres.blogspot.com/".

Imatge de la Donada des del pla de l'Agullola, extreta de la revista Ausa.