dimecres, 11 de juny del 2008

Sant Romà de Sau

La inusual sequera d’aquest any ha posat al descobert bona part de l’antic poble de Sant Romà de Sau i n’he fet fotografies de masies de les que encare en queden restes, algunes de les quals ja les he posat al blog i d’altres que les hi he de posar més endavant, però del que era el poble pròpiament dit i que serien les cases agrupades entorn de l’esglesia ja pràcticament no en queda res. Per aquesta raó les imatges que poso en aquest capítol volen ser un record del que havia estat el poble poc abans de ser colgat, quan ja era un poble condemnat en el que no s’hi havia fet res en molt anys i molta gent ja n’havia fugit.

Us hi poso també la contraportada del llibre de Maria D. Orriols, “Petjades sota l’aigua” perquè llegiu un passatge de l’obra, en que fa una descripció del que es veia venir i que fan imaginar els sentiments i l'angoixa que provocava en els habitants del poble un fet com aquell.




Típica fotografia de Sau.Imatge antiga encara amb el pont per modernitzar i posar-hi barana.

El pont de Sau es va començar a constuïr el 1390 i encara es feia el 1412, treballant’hi homes de Sau, Vilanova, Tavertet, Querós i Susqueda, que havien de fer-hi jornals gratuïts per torns.


Una mes de les moltes perspectives del pont.

Pujant al poble.

Ja hi havia cases abandonades de feia temps.


Condemnat, ja no es va modernitzar.


Casa del Fadrí de Sau.

Moltes cases havien caigut abans de l'aigua.





L'antic molí reconvertit en central elèctrica.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolgut senyor Balasc,

Estem fent un inventari de patrimoni cultural per la Diputació de Barcelona, en un poble on s'hi conserva el portal de la casa del Fadrí. En veure la foto de la seva pàgina web vam poder comprovar que tanmateix es tracta del mateix. Estem molt interessats en poder posar aquesta fotografia a l'inventari. Voldríem saber si vostè té els drets d'autor de la mateixa i en cas afirmatiu com voldria que ho fessim constar a l'inventari. El mail de contacte és mlloretb@gmail.com. Moltes gràcies!

Lluís Balasch ha dit...

Perdó per la tardança però soc molt descuidat amb l'ordinador.

La fotografia no es meva sinó que que es una còpia de la que tenen al Hostal la Riba de Sau i que em van permetre recollir per fer-la servir. Tampoc se si es seva la fotografia però segurament si ja que son de Sau de tota la vida.

Salutacions.