divendres, 16 de maig del 2014

La Casa Nova de la Plana (Susqueda)

Perduda al mig del bosc entre l’embassament de Susqueda i Sant Martí Sacalm la petita pagesia La Casa Nova de la Plana espera que  el temps acabi  l’ensulsiada de les restes que en queden i amb elles la seva memòria. Es troba just al límit amb el terme d'Osor i seria segurament una casa de les moltes que es varen edificar a finals del XVII  principis del XVIII i que era de mera supervivència. Abandonada als anys cinquanta encara es conserven considerables restes.














El fogons.

El forn que ara queda a mig aire ja que s'ha ensorrat el terra.




Un ratpenat que vaig molestar.

7 comentaris:

Llunàrtika ha dit...

Hola Bones! És molt interessant tot el que fas!
Ets de la zona?

Lluís Balasch ha dit...

Hola. No soc de la zona però part de la meva família es de les Guilleries.

Llunàrtika ha dit...

Hola, jo hem dic Ixchel, estic preparant una excurssió, Arribariem a Rupit i Pruit amb cotche, per anar caminant a aquests masos: La Donada, Les Gleies, Mas de Rejols i La Fàbrega, que hi han a la part Nord-Oest del Pantà de Susqueda, potser saps d'on puc trobar un mapa d'aquesta zona, o el nom d'algun camí...

Gràcies.

Ixchel.

Lluís Balasch ha dit...

Hola. El mapa que et pot anar millor es el de les Guilleries de l'Editorial Alpina o el Vall de Sau Collsacabra. Si teniu GPS podeu trobar tracks a la pàgina Wikiloc que passen per aquestes cases. Les Gleies i Puig de Rajols estan en dues Valls diferents i molt distants una de l'altre.Si aneu en un festiu a Rupit, segurament al punt d'informació us poden aconsellar o inclús vendre'us algun mapa.

Lluís Balasch ha dit...

Hola altre vegada. Per anar a La Fàbrega i la Donada heu d'agafar la carretera que va de Rupit a Sau i sota Sant Joan de Fàbregues hi ha el trencant que deixa el camí encimentat i es dirigeix a la Fàbrega i després a La Donada però molt mes avall. A continuació i seguint la carretera en un caminoi a l'esquerra hi ha Les Gleies però si no aneu ben informats no crec que les trobeu. Està marcat amb un pilot de pedres però no es veu massa.

Llunàrtika ha dit...

Bones, moltes gràcies per les indicacions, no coneixem la zona, dius que Puig de Rajols i Les Gleies queden molt lluny, sabries calcular-me les distàncies?
Estic confusa perqué no puc trobar el camí que arriba fins a Puig de Rajols.

Gràcies Lluís.

Lluís Balasch ha dit...

He enviat unes respostes per correu a la pregunta. Suposo que hauran arribat.
Fes-m'ho saber si us plau.