divendres, 1 d’agost de 2008

La Rovira (Sota el Pantà)

Una de les cases mes importants de la Vall de Sau era La Rovira, les seves restes encara ho confirmen. Es anterior al segle XV i el 1553 l’habitaba en Pere Rovira.
Situada a la riba dreta del Ter, era veïna del Muner, que estava molt a prop. Tenia les millors terres de conreu de la vall ja que eren planes i no formaven feixes, el que les feia mes fàcils de conrear. La Rovira tenia al costat una teularia , era costum en aquell temps de fer els materials de construcció en el mateix lloc on es construïa.
Verdaguer fa referència a aquesta casa en la seva rondalla "En Rovira de Sau" que us poso al final de les fotografies i que segurament va recollir en un del seus viatges per les Guilleries.

Quan les aigües l'acabaven de deixar al descobert.

El nivell havia baixat més.
El que seria la teuleria.

La casa vista des del cingles de Santa Cilia.Rondalla d'en Rovira de Sau, extreta del llibre "Verdaguer estudis i aproximacions" escrit per Ricard Torrents i editat per EUMO Editorial.


4 comentaris:

Joan Cuca ha dit...

lluís cada cop que et miru el teu
blog et falicita-re el trobo molt
interesat.
JOAN VILAR

Anònim ha dit...

Lluis,

El relat En Rovira de Sau es un dels millors de Jacint Verdaguer.

Salutacions,
Josep Tarrés

Anònim ha dit...

Felicitatas!! unes fotus preciosas!!!

Anònim ha dit...

Felicitats per les fotografies i el blog en general! Saps si es conserva alguna foto antigua de la Rovira de Sau, encara que es vegi de lluny?

Jordi Isern