dimecres, 30 d’abril de 2008

El Quer (Susqueda)

La casa El Quer del terme de Susqueda ja surt esmentada en els fogatges de 1365 com a pertanyent al castell de Rupit, encara que es anterior a aquest any. Està construïda en l’únic lloc possible a la zona, un coll entre l’anomenat Morro del Quer i la muntanya, ja que el pendent es tan pronunciat que no permet en cap altre lloc una construcció de les dimensions que te la casa. Està pràcticament del tot ensorrada encara que una visió de lluny pugui fer pensar el contrari. A l’interior d’una estança que no ha caigut s’hi conserva una gran tina de vi de l’any 1779, que indica que es conreava vinya com a moltes de les cases de la contrada. També es pot apreciar una era d’unes bones dimensions que forma com una gran terrassa, ja que està envoltada tota de paret seca per aconseguir una mica de terreny pla davant d’una pallissa que encara resta d’empeus, tot i que no sembla que en les estretes feixes es pogués fer massa blat.
Arribar-hi es bastant complicat si no es coneix el terreny, ja que l’inici del camí, en aquest cas des de la Casa Nova de Montdois, es mol incert i brut però un cop s’han fet els primers metres l’antic camí es perfectament transitable, ja que entre els caçadors i algun excursionista el mantenen en condicions.


La casa vista des del Morro del Quer


Tina de vi de l'any 1779
1 comentari:

joan claparols ha dit...

He descobert el blog per casualitat i t'haig de felicitar.Aquestes imatges i aquests casalots em duen a somniar com sempre he desitjat,Sort i ha seguir investigant que hi ha molta feina!